Nybörjarkurs

Nybörjarkursen är perfekt för dig som vill lära dig segla men inte har några, eller lite kunskaper om segling sedan innan. Efter kursens slut kommer du ha med dig följande:

  • Hantera en båt på egen hand i fint väder
  • Grundläggande seglingsteori
  • Grundläggande knopar
  • Väderförhållanden och vindar

Det finns även möjlighet att ta Seglarintyg 1, vilket är ett kvitto på att du kan grunderna inom segling.

Pris för- och eftermiddagskurs: 2400 kronor
Pris kvällskurs: 2600 kronor

Fortsättningskurs

För dig som redan gått nybörjarkursen hos oss, eller har lite mer erfarenhet av att själv segla, kan vi erbjuda en fortsättarkurs. Här höjer vi ribban lite och lär oss trimma seglen efter rådande vindförhållanden. Vi lär oss mer om väder och vind och testar även att segla med spinnacker då vinden tillåter.
Pris: 2500 kronor

Introduktionskurs

Lär dig grunderna i segling och navigering. Under två tillfällen på vardera 4 timmar lär du dig att själv hantera båten samt får insikt i hur navigering och sjökortsarbete fungerar. Vi seglar en H-båt på Lommabuktens utmärkta seglingsvatten.

Kursen är på två tillfällen på vardera 4 timmar.

Pris: 1800 kronor

Prova på lektion

Prova på att segla för en dag. Vi väljer en dag med bra väder så att ni i lugnt tempo får känna på hur det är att segla. Ingen förkunskap krävs och flytvästar finns att låna.
Pris: 1500 kronor för upp till 4 personer.

Vi anpassar alla kurser efter kundens behov och önskemål. Kontakta oss för bokning av tider. Rekommenderat antal deltagare för en kurs är 3 personer men 4 är också möjligt. Våra instruktörer är välmeriterade seglare utbildade av Svenska Seglarförbundet.